Het brisketmes (roestvast)

Het brisketmes (roestvast)

€148.00
productnummer: Het_brisketmes__roestvast_

Het brisketmes is een uniek mes dat is ontworpen voor een hele specifieke taak, het snijden van grote stukken vlees met een harde korst. Brisket is een traditioneel rundvleesgerecht uit de Amerikaanse BBQ-keuken. Als de bereiding goed is gelukt heeft dit stuk van 5 kg een dikke korstige rand en een kern die nog net niet tot draadjesvlees is gegaard. Je wilt dus een mes dat vloeiend door zowel korst als vlees glijdt, zonder te scheuren. Na vele prototypes hebben we gekozen voor een golfmes met een lemmet van meer dan 30 cm. De golven zijn eigenlijk allemaal kleine, vlijmscherpe bolle mesjes. Dankzij de lengte kun je mooie lange halen maken, zonder dat je een soort ‘laddersnede’ in de plakken krijgt. Dit mes hebben we een jaar lang op vele briskets en andere gerookte en gegrilde stukken vlees uitgetest en het is zonder te slijpen nog vlijmscherp.

In praktijk blijkt het mes veelzijdiger dan je misschien zou denken. Je kunt het natuurlijk gebruiken voor alle grote stukken vlees, maar ook grote broden, taarten, stevige koolsoorten, watermeloenen en andere grote projecten zijn een eitje voor ons brisketmes. Omdat dit mes een buitenmaatje is, hebben we er een speciale messenrol voor ontworpen. Mocht je een kleinere versie van dit mes willen aanschaffen, dan kunnen we het Geflügel- und Bratenmesser voor je bestellen. Dat was een prototype dat afviel voor brisket, maar wat populair bij cateraars bleek die veel met grote vogels werken.

Handvat: Eik
Lemmet: roestvast
Lengte lemmet: ca. 310 mm
Totale lengte: ca. 445 mm

Voor alle vragen buiten het normale besteltraject, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

/fed367c5cc

E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.