Open vuur en Braai - Enspijk - 100,00 EURO

Open vuur en Braai - Enspijk - 100,00 EURO

Van juni 03, 2023 13:00 tot 18:00

Bij Boerengoed in Enspijk

info@hetkookvuur.nl

Categorieën: Masterclass Kamado, Open vuur en Braai

Labels: Masterclass


Ouderwets fikkie stoken met een grote braai, een Argentijnse vuurplaats, een ofyr en een cowboy-grill. Leer meer over houtsoorten, potjiekos en Dutch oven. Meld je aan om de verschillen en de overeenkomsten tussen braai, shashlik, churrasco en asado te ervaren. We sluiten af met een gezamelijke maaltijd aan een grote tafel.

Braai is meer dan barbecue, het is een samenkomst van familie, vrienden of gelijksgestemde geesten. Het samen koken en eten aan een houtvuur schept een band.

Bij het opstoken van de vuurplaatsen kijken we naar de verschillen en de overeenkomsten van de modellen. Welke manier van aansteken is handiger? Welke houtsoorten gebruiken we in het begin en welke later in het stookproces?

Een vuurplaats vraagt natuurlijk om spiezen en grotere bereidingen, daarnaast sjouwen we wat af met gietijzer voor potjiekos en Dutch oven cooking. Het komt allemaal samen in de gezamelijke maaltijd. Recepten en bereidingen zijn terug te vinden in het boek "Het Ultieme open vuur- en braaiboek".