Masterclass Big Green Egg

In de Big Green Egg masterclass gaan we dieper in op de materie.
Het is de bedoeling dat je samen met ons een paar dingen aanpakt die je misschien zelf niet zo snel in je eentje zou doen.
Op die manier heb je het in ieder geval een keertje gezien of zelfs aan meegewerkt.
Nu kan je met vertrouwen voor kerst die kalkoen in de Egg plaatsen of een geheel menu met meerdere gangen van de Egg maken.

We bereiden een aantal gerechten, individuele cursisten zijn verantwoordelijk voor een bepaald gerecht. Als een gerecht klaar is, dan proeven we dit centraal.

Het programma is afhankelijk van het seizoen, we doen een Pasen, een zomer en een Wild/herfst masterclass. We sluiten het jaar af met een Kerst masterclass. Hieronder vindt u een voorbeeld.
Inhoud Big Green Egg Masterclass algemeen:
  • De kalkoen: Op standaard of vullen?
  • Varkensrib of schouder: Welke rookhoutsoorten te gebruiken?
  • Rauw brooddeeg op de steen of in blik
  • Cote de boeuf van meer dan 800 gram: Heen en weer grillen
  • Vis op de plank versus warm gerookte vis
  • Groenten poffen, grillen en opnieuw bakken
  • Een nieuw dessert: Creme brulee

Mogelijkheden voor BBQ Groeps Arrangementen

Workshops BGE Masterclass

Basistechnieken Big Green Egg

Jeroen Hazebroek begeleidt sinds 2008 workshops met de Big Green Egg. De sfeer is ongedwongen en er wordt op een speelse manier geleerd om te werken met de Big Green Egg.

In de eerste workshop leert men in kleine groepjes van maximaal 4 personen een menu te maken. In dit menu zitten alle basistechnieken om thuis meteen met de Egg aan de slag te gaan.We werken met Mini-max, Medium, Large of Extra Large. Vooral de Large is ruim aanwezig om mee te koken.De groepsgrootte is minimaal tien en maximaal dertig.


Het Kookvuur heeft als eerste in Europa het Official Workshop keurmerk van Big Green Egg ontvangen. Hiermee geeft Big Green Egg haar stempel van goedkeuring op de inhoud en de wijze van lesgeven in de workshop.

E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | T: 010 848 88 66