Low&Slow oftewel Amerikaanse Barbecue

We zijn gestart met de Low&Slow workshop naar aanleiding van de publicatie van ons boek Hete Rook.

In deze cursus behandelen we onder anderen de klassieke Amerikaanse barbecue gerechten: Brisket, (Pulled) Pork, Ribs en Kip. De cursist leert hoe je deze gerechten voor thuis kan bereiden. Daarnaast geven we een inkijkje hoe je deze kan opwaarderen naar wedstrijdkwaliteit. We laten dan bijvoorbeeld zien wat een 'money muscle' is, hoe injecteren werkt en het verwijderen van het vet van kippenvelletjes. Terwijl deze gerechten rustig aan het garen zijn, gaan we iets dieper in op het roken van vis en worst. We behandelen pekelen en marineren en het gebruik van verschillende rookhoutsoorten en rubs.

Het programma beslaat 5-6 uur, vanwege de lange projecten die we op lage temperatuur doen. We beginnen dus al om 11:00 uur. Tijdens de workshop staat er een flink aantal apparaten te roken, waarbij we kunnen kijken naar verschillende stookwijzen en technieken. We werken met een Yoder offset smoker, Zelfgemaakte ugly drum smokers, Big Green Egg, een pellet smoker en een water smoker, maar evt. ook met een gewone kettle grill.

Het Kookvuur
Jeroen Hazebroek
E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 010 848 88 66

Neem voor meer informatie contact met mij op:

Basistechnieken Big Green Egg

Jeroen Hazebroek begeleidt sinds 2008 workshops met de Big Green Egg. De sfeer is ongedwongen en er wordt op een speelse manier geleerd om te werken met de Big Green Egg.

In de eerste workshop leert men in kleine groepjes van maximaal 4 personen een menu te maken. In dit menu zitten alle basistechnieken om thuis meteen met de Egg aan de slag te gaan.We werken met Mini-max, Medium, Large of Extra Large. Vooral de Large is ruim aanwezig om mee te koken.De groepsgrootte is minimaal tien en maximaal dertig.


Het Kookvuur heeft als eerste in Europa het Official Workshop keurmerk van Big Green Egg ontvangen. Hiermee geeft Big Green Egg haar stempel van goedkeuring op de inhoud en de wijze van lesgeven in de workshop.

E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | T: 010 848 88 66