Low&Slow oftewel Amerikaanse Barbecue

We zijn gestart met de Low&Slow workshop naar aanleiding van de publicatie van ons boek Hete Rook.

In deze cursus behandelen we onder anderen de klassieke Amerikaanse barbecue gerechten: Brisket, (Pulled) Pork, Ribs en Kip. De cursist leert hoe je deze gerechten voor thuis kan bereiden. Daarnaast geven we een inkijkje hoe je deze kan opwaarderen naar wedstrijdkwaliteit. We laten dan bijvoorbeeld zien wat een 'money muscle' is, hoe injecteren werkt en het verwijderen van het vet van kippenvelletjes. Terwijl deze gerechten rustig aan het garen zijn, gaan we iets dieper in op het roken van vis en worst. We behandelen pekelen en marineren en het gebruik van verschillende rookhoutsoorten en rubs.

Het programma beslaat 5-6 uur, vanwege de lange projecten die we op lage temperatuur doen. We beginnen dus al om 11:00 uur. Tijdens de workshop staat er een flink aantal apparaten te roken, waarbij we kunnen kijken naar verschillende stookwijzen en technieken. We werken met een offset smoker, Gateway drum smokers en Big Green Egg.

Neem voor meer informatie contact met mij op:

Het Kookvuur
Jeroen Hazebroek
E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Workshops Low & Slow

Het Kookvuur heeft als eerste in Europa het Official Workshop keurmerk van Big Green Egg ontvangen. Hiermee geeft Big Green Egg haar stempel van goedkeuring op de inhoud en de wijze van lesgeven in de workshop.

E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.