Houtvuur

Als jong mannetje was ik al gefascineerd door de vlam van hout en wat het doet met eten. Mijn karakter paste niet helemaal binnen de scouting, maar het was voor mij wel een startschot voor een leven van fikkiestoken. Later mocht ik in Napels een tijdje meelopen bij een echte houtgestookte pizzeria en ik heb meerdere maanden gewerkt met een Franse houtoven. Bij open vuur hoort ook een lesje Dutch oven, deze gietijzeren pannen geven je meer mogelijkheden dan alleen grillen en roken.

Met een vuurplaats, Arteflame (lijkt op Ofyr), een zwenkgrill en een Portugese houtoven maken we een reeks smaakvolle gerechten met de geur van brandend hout.

De beste begeleiding bij deze workshop is Hete Vuren en een nieuw boek dat in 2023 uitkomt.

Neem voor meer informatie contact met mij op:

Het Kookvuur
Jeroen Hazebroek
E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.