Home

De kleine santoku (carbon)

Santoku is Japans voor ‘drie deugden’, met andere woorden geschikt voor zowel vlees, vis als groenten. De santoku is dus een alleskunner met een vriendelijke punt. Messen met een agressieve punt, zoals onze uitbener en het portioneermes zijn meer geschikt voor precisiewerk bij het schoonmaken van vlees en vis.

De kleine santoku is vooral geschikt voor de kleinere keuken. Als ik nog in een restaurant zou werken, dan zou dit mes tijdens de service (het meegeven van de maaltijden) het meest gebruikt worden. Voor het snijden van een beetje groenten of kruiden of het trancheren van een klein stuk vlees of vis.

Thuis heb je vaak niet zoveel ruimte, dus is dit mes een ideale maat voor een kleine plank op het aanrecht.

De beste manier om het mes vast te pakken is met de pinch-grip, op die manier heb je het meeste controle tijdens het snijden (zie video).

Handvat: Eik
Lemmet: carbon
Lengte lemmet: ca. 164 mm
Totale lengte: ca. 300 mm

De kleine santoku (carbon)
productnummer 1960,625,28
€99.00

E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.