Het Kookvuur Workshops

Programma voorjaar 2017

  • Zondag 11 juni - Basistechnieken Big Green Egg - Locatie : Enspijk

  • Zaterdag 8 juli Basistechnieken Big Green Egg - Locatie : Enspijk

  • Zondag 9 juli - Masterclass Big Green Egg - Locatie : Enspijk

  • Zaterdag 12 augustus - Basistechnieken Big Green Egg - Locatie : Enspijk

U kunt boeken door te mailen naar workshop@hetkookvuur.nl


Navigatie

Agenda

Basistechnieken Big Green Egg

Masterclass

Low&Slow

Groepen

Prijzen

Contact

Locaties


Algemene informatie

Uitleg Het Kookvuur verzorgt sinds 2009 workshops met de Big Green Egg en vele andere barbecues.

We hebben een grote ervaring opgebouwd en geluisterd naar de feedback van onze gasten.

Hierdoor is het programma basistechnieken uitermate geschikt voor de beginnende gebruiker van de Big Green Egg.
U leert hoe u het beste met de Big Green Egg om kunt gaan en maakt kennis met de diverse kooktechnieken.

Daarnaast geven we de mogelijkheid voor meerdere Masterclass onderwerpen waarbij we dieper ingaan op de materie en samen een paar grotere projecten aanpakken.

Onze boeken 'Hete Kolen' en 'Hete Kolen - Het receptenboek' zijn een uitstekend handvat bij meerdere Big Green Egg workshops.

Tenslotte bestaat er de mogelijkheid om met een groep op locatie een barbecueworkshop te volgen met verschillende thema's: Big Green Egg, Open vuur, Low&Slow.

Alle workshops zijn onder leiding van Jeroen Hazebroek.


Basistechnieken Big Green Egg

Wij bieden sinds 2014 weer workshops aan op individuele inschrijving.

In deze eerste workshop behandelen we de basistechnieken van het koken op de Big Green Egg.

Per 3 of 4 cursisten is er een Big Green Egg beschikbaar om het gehele programma door te lopen.
We werken met Mini-max, Medium, Large of Extra Large. Vooral de Large is ruim aanwezig om mee te koken.

De groepsgrootte is minimaal tien en maximaal dertig.

Inhoud Big Green Egg Basistechnieken:

  • Introductie van de Big Green Egg

  • Aanmaken en de brandstof

  • Het roken van vis op lage temperatuur

  • Pizza bakken op hoge temperatuur

  • Grillen van een steak en groenten

  • Het bereiden van een nagerecht

U kunt zich aanmelden of vragen stellen via workshop@hetkookvuur.nl.


Masterclass

In de Big Green Egg masterclass gaan we dieper in op de materie.
Het is de bedoeling dat je samen met ons een paar dingen aanpakt die je misschien zelf niet zo snel in je eentje zou doen.
Op die manier heb je het in ieder geval een keertje gezien of zelfs aan meegewerkt.
Nu kan je met vertrouwen voor kerst die kalkoen in de Egg plaatsen of een geheel menu met meerdere gangen van de Egg maken.

We bereiden een aantal gerechten, individuele cursisten zijn verantwoordelijk voor een bepaald gerecht.
Als een gerecht klaar is, dan proeven we dit centraal.

Het programma is seizoensafhankelijk, hieronder vindt u een voorbeeld.

Inhoud Big Green Egg Masterclass algemeen:

  • De kalkoen: Op standaard of vullen?

  • Varkensrib of schouder: Welke rookhoutsoorten te gebruiken?

  • Rauw brooddeeg op de steen of in blik

  • Cote de boeuf van meer dan 800 gram: Heen en weer grillen

  • Vis op de plank versus warm gerookte vis

  • Groenten poffen, grillen en opnieuw bakken

  • Een nieuw dessert: Creme brulee

Daarnaast geven we zo'n twee keer per jaar een Masterclass vlees of vis. Hierbij maken we gebruik van meerdere soorten apparatuur, zoals een PK-Grill of een Ofyr.
Het programma is bij de vis vooral seizoensgebonden.

U kunt zich aanmelden of vragen stellen via workshop@hetkookvuur.nl.


Low&Slow oftewel Amerikaanse Barbecue

De Low&Slow workshop is vrij nieuw voor ons.
Deze doen wij in samenwerking met een gerenommeerde wedstrijdbarbecuer, die met zijn team regelmatig in de prijzen valt op internationale wedstrijden.

Dit kan zijn Peter Bootsma van LetzQ en Hugo Bartels van All-Seasoned, maar er is ook kans op nieuw (internationale) gastoptredens.

In deze cursus behandelen we onder anderen de klassieke Amerikaanse barbecue gerechten: Brisket, (Pulled) Pork, Ribs en Kip.
We laten zien hoe we deze gerechten voor thuis bereiden en geven een inkijkje hoe je deze kan opwaarderen naar wedstrijdkwaliteit.

Peter laat dan bijvoorbeeld zien wat een 'money muscle' is, hoe injecteren werkt en het verwijderen van het vet van kippevelletjes.

Terwijl deze gerechten rustig aan het garen zijn, gaan we iets dieper in op het roken van vis en worst.
We behandelen pekelen en marineren en het gebruik van verschillende rookhoutsoorten en rubs.

Het programma beslaat 5-6 uur, vanwege de lange projecten die we op lage temperatuur doen. We beginnen dus al om 11:00 uur.

Tijdens de workshop staat er een flink aantal apparaten te roken, waarbij we kunnen kijken naar verschillende stookwijzen en technieken.

We werken met een Yoder offset smoker, Zelfgemaakte ugly drum smokers, Big Green Egg, een pellet smoker en een water smoker, maar evt. ook met een gewone kettle grill.

U kunt zich aanmelden via workshop@hetkookvuur.nl


Groeps-Eggsperience

Dit is een gezellige middag of avond voor een groep collega's, familie of vrienden.

De minimale groepsgrootte is 8 personen.

Er zijn meerdere invullingen mogelijk.

We kunnen met de Big Green Egg een 4 gangen menu maken waarbij de meeste technieken voorbij komen die we ook in de workshop basistechnieken behandelen.

Daarnaast is het mogelijk om met open vuur op meerdere apparaten te leren grillen en met een spit te werken.

De planning van deze workshops gaat op aanvraag via email.
Ons hoogseizoen loopt vanaf april tot en met september, vrije zaterdagen en zondagen zijn dan schaars.

U kunt een prijs aanvragen via workshop@hetkookvuur.nl

Afhankelijk van de grootte van de groep zijn er meerdere BBQ-professionals en bedienend personeel aanwezig.


Prijzen

De kosten voor een workshop basistechnieken en de masterclass zijn € 80,00 per persoon.

De kosten voor de Low en Slow workshop zijn € 90,00 per persoon, de iets hogere prijs wordt bepaald door de kosten van de ingredienten.

Bij de cursus basistechnieken, de masterclass en Low en Slow zijn drie drankjes en de koffie inbegrepen.
Uiteraard kunt u overige dranken tegen betaling bestellen.

Het tarief voor de groepseggsperience is € 65,00 per persoon exclusief drank, met een minimum van 8 deelnemers. Bij speciale verzoeken, zoals levende kreeft of bijzondere snitten van rund of varken, maken wij de eventuele meerprijs inzichtelijk voor u.

Boeken en contactgegevens

U kunt informatie aanvragen door een mail te sturen naar: workshop@hetkookvuur.nl

Open inschrijving voor workshops gaat altijd via email.

Wilt u een workshop op een ander adres dan de door ons voorgestelde locaties,
neem dan alstublieft minimaal twee weken vooraf contact met ons op.
Dan kunnen wij de locatie bekijken en het programma met u bespreken.


Locaties

Boerengoed in Enspijk

Onze vaste locatie voor open inschrijving.
Centraal gelegen in de Betuwe.
Het Boerengoed is een werkende boerderij onder leiding van Marion en Fredie van Asch.

Zij hebben voor ons een speciale locatie gebouwd waar we prettig workshops kunnen verzorgen.

Parkeren is op eigen terrein en gratis.

Adres:
Hoevenseweg 5
4157 JB Enspijk

Website van Boerengoed

De Blokhut in Zevenhuizen

Op slechts 20 minuten rijden van het centrum van Rotterdam. Gratis parkeren aan het water bij een tweeverdiepings houten Blokhut.

Deze locatie is nog in aanbouw. Wij verwachten hier vooral groepen te kunnen ontvangen vanaf maart/april 2017.

Adres:
Strandweg 5
Zevenhuizen

Facebookpagina van de Blokhut

Belgisch Biercafé Boudewijn te Rotterdam

Een prima combinatie wat ons betreft: Barbecue en Bier.

Wij gebruiken deze locatie al vanaf 2009 om (kleine) groepen te ontvangen.

Boudewijn is een sfeervol café-restaurant met een Bourgondische uitstraling.

Op loopafstand van winkel- en uitgaanscentra en verschillende parkeergelegenheden in de nabije omgeving

De binnenplaats is een oase van rust en volledig overdekt.

Hierdoor is het ook mogelijk om in de winter bij koudere weersomstandigheden een workshop te volgen.

Adres:
Nieuwe Binnenweg 53a-53b
3014 GD Rotterdam

Website van Belgisch Biercafé Boudewijn