Basistechnieken Kamado

Inhoud Basistechnieken Kamado:

  • Een korte uitleg van de onderdelen en de werking van een kamado
  • Het verschil uitgelegd tussen merken en modellen
  • Welke accessoires zijn nodig om mee te beginnen?
  • Aanmaakmaterialen en brandstoffen, gevolgd door zelf aansteken
  • Het warm roken van vis of vlees onder de 100 C, regelen van de temperatuur
  • Pizza bakken, veilig opstoken naar hoge temperatuur
  • Grillen van een steak en groenten, ruitjes maken
  • Het bereiden van een nagerecht met seizoensproducten

Jeroen Hazebroek begeleidt sinds 2008 workshops met kamado’s (met name Big Green Egg). De sfeer is ongedwongen en er wordt op een speelse manier geleerd om te werken met de kamado.

Er zijn apparaten beschikbaar van meerdere merken in compact formaat (Kamado Joe, Monolith, Primo en The Bastard), daarnaast 3 of 4 grote modellen van Big Green Egg.

In de eerste workshop leert men in kleine groepjes een menu te maken. Maximaal met z’n tweeën op een compact en maximaal met 4 personen op een grote Big Green Egg. In dit menu zitten alle basistechnieken om thuis meteen met een kamado aan de slag te gaan. De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal zestien.

Let op: De prijs van de cursus is inclusief een waardebon van €15,00 op alle boeken van deze webshop. Voor het verzilveren van de kortingscode, kunt u me mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik neem altijd boeken mee naar de workshops, daar kunt u bijvoorbeeld 2 waardebonnen inleveren tegen 1 Hete Kolen – Compleet.

Mogelijkheden voor BBQ Groeps Arrangementen

Het Kookvuur heeft als eerste in Europa het Official Workshop keurmerk van Big Green Egg ontvangen. Hiermee geeft Big Green Egg haar stempel van goedkeuring op de inhoud en de wijze van lesgeven in de workshop.

Workshops & Masterclasses

E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.